Het spel van de engel

Gelezen door: Sofie Aerts (1 boeken)

Fascinerend meeslepend verhaal met een aparte schrijfstijl en opbouw zoals enkel Carlos Ruiz Zafon het kan. Eentje dat leest als een trein. Een echte aanrader!

 | Reacties (12)Delen |
12 reacties:
Ivetta op 19 november 2010:
Buitengewoon prachtig verhaal. Meeslepend al vanaf de eerste pagina's. Net wanneer je denkt te weten wat er gaat gebeuren, neemt het verhaal een totaal andere wending en je leest zo over al die pagina's heen. Echt een aanrader voor oud én jong!
karin bosteels op 25 september 2010:
Met Carlos Ruiz Zafon lees je niet over Barcelona, je bént in Barcelona. In een duister, gothic, broeierig en bij wijlen ronduit griezelig Barcelona. Opnieuw een schitterend, aangrijpend boek met af en toe ontroerende doorkijkjes naar De Schaduw van de Wind. Ik ben fan!
Karine op 5 juli 2010:
Ik heb beide boeken van Zafon gelezen en ze zijn gewoon prachtig...kijk al uit naar een volgend boek.
Alice J. G. op 6 januari 2010:
Een boek dat bij de laatste bladzijde direct zin geeft te herbeginnen met de eerste. In één (lange) ruk uitgelezen! Het mysterieuze van het boek speelde in m'n hoofd tijdens de hèle leestijd. Zo mogelijk vond ik dit boek nog beter dan De schaduw van de wind. En natuurlijk kreeg ik weer zin om naar Barcelona te gaan, en te gaan zoeken naar dat Kerkhof der Vergeten Boeken.
Etienne Didier op 22 november 2009:
Ik vind beide boeken evenwaardig. Zafon is een rasverteller.
berepeeters op 29 oktober 2009:
Na De schaduw van de wind was het heerlijk nog een boek van Carlos Ruiz Zafon in de winkelrekken aan te treffen. Leuk is wel dat er linken zijn met het vorige boek. Een meerwaarde voor wie het heeft gelezen, geen noodzaak voor wie enkel Het spel van de engel leest.

Toch werd ik (alweer) door het verhaal opgeslorpt en was het bijzonder jammer wanneer ik de laatste pagina omsloeg, het boek gaf zo een enorm goed gevoel!!
Claude Bonvin op 21 september 2009:
Als hij iets schrijft is het goed. Wel vond ik De schaduw van de wind/i> beter. Maar ja, ieder zijn mening.
Diane op 28 augustus 2009:
Ik heb dit boek als vakantieliteratuur gelezen vlak na De schaduw van de wind en vond het een beetje tegenvallen. Het is een mooi en meeslepend boek, maar naar mijn gevoel toch een beetje teveel een doorslagje van zijn eerste bestseller (overigens volkomen terecht). Misschien als ik beide boeken met meer tijdsinterval had gelezen dat ik er wel meer van had kunnen genieten.
Dorothy Ravier op 13 augustus 2009:
Meer kan ik niet toevoegen dan Zafons' eigen woorden die Sempere uitspreekt in dit boek: 'Dat elk boek een ziel heeft, de ziel van degene die het heeft geschreven en van degene die het heeft gelezen en ervan heeft gedroomd'. Meeslepend en een Zafon is een ware verteller!
barbara verbeek op 4 augustus 2009:
Een waardige opvolger van De schaduw van de wind. Het boek grijpt je naar de keel en neemt de lezer mee naar het mysterieuze, intrigerende en prachtige Barcelona. Een page-turner van topniveau.
anna doms op 14 juli 2009:
Inderdaad Katina, een zeer meeslepend boek, al is het een zware turf :-) Hopelijk komen er nog meer boeken van Zafon.
Katina op 2 juli 2009:
Hmm, heerlijke lectuur: sfeervol, meeslepend, mysterieuze gebeurtenissen, vervallen spookhuizen, kerkhoven, Barcelona,... Die boeken lezen zo makkelijk, ik heb dit zelfs nog liever gelezen dan het vorige. Neem mee op vakantie!

Gelezen door: leen de backer (109 boeken)

Citaat: "'De intelligentie waarmee je geboren wordt, is slechts munitie.Om er wat mee te kunnen doen,moet je de geest tot een precisiewapen maken.' 'Er is niets op onze levenswegwat we niet al weten voor we eraan beginnen. Een mens leert niets belangrijks in het leven, hij herinnert zich slechts.'"

De frustratie van een man die voor een ander een boek schrijft, maar zelf nooit erkend wordt voor zijn talent was ontroerend. Jammer dat de aanvankelijk opgebouwde spanning verdwijnt, wanneer de man in opdracht een nieuwe religie moet schrijven en dit uitmondt in ellenlange beschouwingen tussen schrijver en opdrachtgever.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Alweer een pareltje van Zafon, wat kan die man schrijven. Ik moet eerlijk toegeven dat het eerste boek voor mij de wauw-factor had. Dit boek heeft voor mij meer een duister kantje. Maar zijn schrijfstijl zuigt je opnieuw mee in het leven van David Martin. Sommige karakters uit het boek Schaduw van de wind vind je ook hier terug. Ben benieuwd naar de opvolger hiervan.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Sofie (3 boeken)

In het Barcelona van de jaren twintig krijgt schrijver David Martin het aanbod van een mysterieuze uitgever om een boek te schrijven dat de wereld zal veranderen. Na Schaduw van de wind opnieuw een spannend en heel vlot lezend boek over lang vergeten boeken, moord, mysterie, en onmogelijke liefdes. Waar dit boek even vlot las als Schaduw van de wind, vond ik de plot hier wat tegenvallen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bibi (1 boeken)

Het is een aangenaam boek en je wilt het blijven lezen tot het uit is. Het leest ook heel vlot.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Ellen (2 boeken)

Citaat: "Ik begon me al de grootste geluksvogel van alle stervelingen te voelen toen ik ontdekte hoezeer het een aantal collega's van de krant stoorde dat de benjamin en officiële redactiemascotte zijn eerste schreden op het pad der letteren had gezet, terwijl hun eigen literaire aspiraties en ambities sinds jaren wegkwijnden in een nevelige limbus van narigheid.
"

Het spel van de engel is een zeer mysterieus boek dat je langzaamaan helemaal inpalmt en dat je onmogelijk nog kan loslaten. Het verhaal neemt steeds nieuwe wendingen aan waardoor je de hele tijd geprikkeld wordt om verder te lezen. Het is zeer fijn om doorheen het lezen de uitgediepte karakters van de personages stilaan te leren kennen. Het taalgebruik is ontzettend veelzijdig en omschrijvingen zijn zo kleurrijk en uitbundig verteld dat je je alles levendig kan voorstellen. Het verhaal heeft een heel magisch en feëriek sfeertje waarin regelmatig wat porties fantasie zijn gebruikt. Je kan er helemaal in wegzakken en wegdromen, ideaal voor de vakantie! En als je zelf al in Barcelona hebt vertoefd, heeft het nog nét dat tikkeltje meer.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: "Een schrijver vergeet nooit de eerste keer dat hij een paar munten of een loftuiting accepteert in ruil voor een verhaal."

Goede wijn behoeft geen krans. Toch wil ik graag kwijt dat het een waanzinnig schitterend boek is! Genieten van de eerste bladzijde tot het laatste letterteken!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Annemie Plessers (26 boeken)

In het Barcelona van de jaren 20 krijgt het hoofdpersonage David Martin van een mysterieuze uitgever de opdracht om een boek te schrijven. Een opdracht die zijn hele leven beheerst. Hij geraakt in verschillende situaties verzeild. Een brand, het mysterieus overlijden van zijn enige geliefde en altijd leiden verschillende sporen tot bij hem, hoewel hij niet de dader is. De schrijver heeft een zeer vlotte schrijfstijl, een enorme taalbeheersing en weet op een prachtige manier humor, spanning en mysterie tot een vlot leesbaar verhaal samen te brengen. Toch vond ik zijn eerste boek beter en had ik hier af en toe wat problemen met het onwerkelijke van het mysterieuze.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Amber Cauwels (1 boeken)

Citaat: "Deze pagina’s zullen onze herinnering zijn, tot ze in mijn armen haar laatste ademtocht uitblaast en ik haar vergezel de zee in, waar golven breken, om voor altijd met haar onder te gaan en eindelijk naar een oord te vluchten waar hemel noch hel ons ooit zal vinden."

Na het lezen van De schaduw van de wind, dacht ik dat het onmogelijk was voor Zafón om nog een verhaal te schrijven dat even meeslepend, mysterieus, magisch en ter zelfde tijd ook realistisch is. Voor mij werd het tegendeel bewezen. Het spel van de engel is als een bad waar je in ondergedompeld wordt, waar alle intriges zo diepgaand zijn dat je zou vergeten dat je slechts in een droomwereld, geschapen door Zafóns fantasie, vertoeft. De reeks Het kerkhof der vergeten boeken is voor mij een ode aan de literatuur. Boeken spelen er de hoofdrol en soms is het angstaanjagend wat woorden mensen kunnen laten doen. Dit gevoel had ik in Het spel van de engel nog sterker dan in het eerste deel van de reeks. Lugubere, maar poëtische woordcombinaties en paranormale elementen zorgen voor een sinistere sfeer die de lezer onverbiddelijk met kippenvel achterlaat. Complimenten aan de vertaalster, die dit ook in het Nederlands kon overbrengen en het boek zeker geen onrecht aandeed.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: barcelona