De Duivel en het Meisje

Gelezen door: Ans Van de Cotte (19 boeken)

Citaat: "Wat de andere tien staven betreft, die zijn zoveel waard dat alle inwoners van dit gehucht de rest van hun leven nooit meer hoeven te werken’, vervolgde hij. "

Het anders zo rustige gehucht Vicos wordt verstoord door de komst van een vreemdeling. Aanvankelijk is iedereen gelukkig met het verblijf van de onbekende al was het alleen maar om het feit dat hij verhalen meebrengt uit de buitenwereld. Maar wanneer Chantal, een onopvallende barmeid, de ware reden van de komst van de vreemdeling ontdekt, krijgen haar leven en dat van de inwoners plots een volledige andere wending.
In deze spannende fabel confronteert Coelho ons met de strijd tussen goed en kwaad en met de soms moeilijke keuzes eigen aan het leven. Hij reikt daarbij nooit antwoorden aan maar beschrijft op een eenvoudige manier de innerlijke conflicten van elk van de personages. ‘De Duivel en het Meisje’ is een boek dat je zeer snel leest maar ongetwijfeld nog lang nazindert...

 | Reacties (5)Delen |
5 reacties:
Toon Verdonck op 1 november 2008:
Het verhaal komt een beetje traagjes op gang, en las in het begin nogal moeizaam, maar na een tijdje raak je wel gewend aan het ritme van het boek. Het einde is misschien ietwat voorspelbaar, maar toch hield het mysterie mij in de ban.
Marc Gevels op 2 april 2008:
Korte gevatte stijl. Herkenbare thema's en levensvragen. Leest zeer vlot. Als je tijd hebt in één ruk. Want je wil weten hoe het eindigt. Het was mijn eerste kennismaking met Coelho. Smaakt naar meer!
caroline Van Laere op 29 december 2007:
Ook prachtig, met veel achterliggende gedachten.
Claire Bracke op 4 juni 2007:
Prachtig!!
Gert De Smedt op 5 november 2005:
Zeker ook lezen van deze auteur: De Alchemist - Veronika besluit te sterven - Elf minuten. Zeker af te raden: De Pelgrimstocht naar Santiago

Gelezen door: Elke (1 boeken)

Een boek dat blijft nazinderen. Wat is goed, wat is slecht? Coelho weet het in dit verhaal tot een voor de lezer vrij complex gegeven te maken.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Elske (66 boeken)

Beetje verwarrend...

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: