Laat het morgen mooi weer zijn

Gelezen door: André Oyen (3328 boeken)

Citaat: "En zo groeide Malik op. Tussen zijn handel en wandel. Wanneer hij wegging voor zaken riep hij Malik altijd een oude zegswijze uit het vaderland na:’Zoon, laat het morgen mooi weer zijn.’ "

Als iemand beseft dat schepen achter je verbranden de gebeurtenissen uit het verleden niet ongedaan maakt, is het Malik Ben. Hij is een heelkundige, een authenticiteitsheler, die in zijn praktijk probeert vastgelopen carrièremakers hun ziel terug te geven. Maar waarom besluit hij op de dag dat hij honderdveertig kilo weegt zijn naam uit de Gouden Gids te laten verwijderen en zijn praktijk te sluiten?
Het voornemen brengt een spoor van herinneringen in hem boven. Herinneringen vooral aan zijn ontmoeting tijdens een cruise met de geheimzinnige Spaanse Carmen Lopez de La Madrid (oud-strijdster onder de republikeinen, bannelinge en bezitster van drie Louis Vuitton-tassen).
Die bootreis op de SS Latina, nu bijna tien jaar geleden, maakte hij op aandringen van zijn vader. Wat niet meer moest zijn dan een reis om de tragedie in de familie te verwerken, werd een grandioze cruise waarop hij zijn eigen ziel en die van anderen leerde kennen.
Waarom verlieten zijn ouders hun geliefde vaderland? Wat verdreef de Spaanse uit haar geboortedorp? En wat moest Malik met zijn eigen leven aanvangen?

Een zéér boeiend en grappig boek!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: