Wat te doen als iemand sterft

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: "Er zijn van die momenten dat je leven ingrijpend verandert; je hele leven valt uiteen in twee perioden: de tijd ervoor en die erna, van elkaar gescheiden door een klop op de deur. Zo ging het bij mij ook. "

Net als alle boeken van het schrijversduo Nicci French is ook Wat te doen als iemand sterft een bijzonder boek, op een speciale manier geschreven, over een opmerkelijk onderwerp en misschien wel bestemd voor een apart type lezer. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik het boek onmiddellijk na publicatie kon lezen en mocht genieten van de uitmuntende schrijfstijl van het duo.

Ik vind het verbazingwekkend geweldig hoe in het boek een (voor velen vermoedelijk) fait divers (want wie is er uiteindelijk meer dan doorsnee bekommerd om een vrouw die weigert te geloven dat haar man een verhouding had en dan ook nog eens met deze vrouw verongelukte) wordt uitgesponnen tot een ware zoektocht naar de waarheid, louter vanuit een onaantastbaar gevoel van vertrouwen en loyaliteit. De obsessie om de waarheid te kennen en het gebeurde en het verleden te kunnen loslaten, sleept je van de eerste tot de allerlaatste bladzijde mee. Pas in de laatste zinnen van het boek komt het ‘loslaten’ tot zijn recht met het uitstekende beeld van de jonge, dode merel.

Een waarlijk fraai verhaal, dat je raakt tot in het diepst van je ziel.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Peter Geiregat op 20 juni 2009:
Dit is de eerste Nicci French die ik gelezen heb. Een naam als een klok die ik als niet liefhebber van het genre ook wel eens wou gelezen hebben.
Ik heb het boek met gemengde gevoelens gelezen. Ik wilde altijd maar verder lezen, maar vond het boek 'gewoontjes'. Dat is het enige minpunt; er wordt namelijk teveel inkt verspilt aan de typische reacties na een overlijden. De lezer kan dit perfect zelf invullen.
Het hoofdpersonage verliest haar echtgenoot. Hij komt om in een auto-ongeluk, samen met een onbekende vrouw. Een prachtig uitganspunt dat nadien mooi uitgewerkt wordt. De zoektocht, de volharding van de vrouw zijn mooi om volgen. De bladzijden glijden onder mijn ogen voorbij. Zoals een andere lezer het zegt: de eerste bladzijden moet je voor lief nemen om na één derde echt meegesleurd te worden door het verhaal.
Ik heb begrepen dat ik best nog een ander boek van Nicci French lees vooraleer ik mij een definitief oordeel vorm.
Mieke Vandenberghe op 8 mei 2009:
Door de vlotte schrijfstijl heb ik toch de eerste 100 bladzijden doorsparteld. Gelukkig maar, want daarna was het terug de moeite van het lezen waard. Toch is het niet mijn favoriete Nicci French geworden.

Gelezen door: Lydia (255 boeken)

Citaat: "Ik had eigenlijk niets te vragen, maar ik had wel veel te zeggen. Ik wilde zeggen dat Greg altijd voorzichtig had gereden. En zelfs stomdronken en in een geanimeerd gesprek gewikkeld zou hij een bocht in de weg niet over het hoofd hebben gezien. Hij deed altijd zijn gordel om, zelfs wanneer hij de auto drie meter wilde verplaatsen. "

Zoals alle boeken die ik van Nicci French gelezen heb, een boek dat je niet kunt wegleggen! Ik ben absolute fan en ik bewonder het echtpaar omdat ze telkens van een "gewoon" thema zo een spannend verhaal kunnen maken. Het boeit van het begin tot het einde!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Londen