Een deken van sneeuw

Gelezen door: Gerrit Janssens (55 boeken)

Citaat: "‘O, Craig, tekenen, een eeuwigheid lang?’ ‘De hemel is een perfecte plek, toch? Zouden we er dan niet kunnen doen wat we graag doen?’ "

Craig Thomspon doet in bijna 600 getekende bladzijden een pijnlijke jeugd(liefde) uit de doeken. Moeilijke vader, zeer gelovige moeder, gepest worden op school. Hij voelt zich van jongsaf alleen, uitgesloten. Hij droomt van de hemel die zijn geloof hem belooft. Daarover gaat dit verhaal: de keuze tussen artiest of predikant worden. Thompson haalt visueel alles uit de kast om zijn verhaal de juiste vorm te geven. In zijn zwartwittekeningen is de variatie in lijnen erg rijk. Hoekig, dik en hard of zacht, dun en rond – steeds geven ze de gebeurtenis adembenemend mooi weer. Ongelooflijk hoe expressief elke prent wordt. Nooit geweten dat je stilte zo mooi kunt tekenen. Door slim gebruik te maken van flashbacks en vooruitblikken wint zijn verhaal aan emotionele impact en psychologische diepgang.

 | Reacties (6)Delen |
6 reacties:
Dennis P. op 4 juni 2008:
Dit is zo'n strip die iedereen aan z'n geliefde moet geven. Prachtig gekrulde tekeningen en prachtig gekrulde emoties.
Fieke Van der Gucht op 16 januari 2008:
Aan dit boek beleefde ik immens veel kijk- en leesplezier. Een boek om cadeau te doen aan puberende neven en nichten die hun weg nog aan het zoeken zijn.
Dries op 26 april 2007:
Schitterend boek. Geniaal getekend.
Patrick Malfliet op 3 november 2006:
Inderdaad een heel mooie "strip-roman": een interessant script en fijne tekeningen.
An Stessens op 23 december 2005:
Een heerlijk boek! Anders, maar ook de moeite waard is Carnet de voyage van dezelfde Thompson.
Frank Cleenders op 27 oktober 2005:
Prachtig, meeslepend verhaal over een prille liefde. Mooi in beeld gebracht.

Gelezen door: Kaat (1 boeken)

Een graphic novel waar je ondersteboven van bent. Kleine en alledaagse thema's, maar ook de duistere kantjes van het mens zijn worden weergegeven in een magistrale pennentrekken.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Als er één strip is die de striphatende jeugd over de streep kan trekken, is het Een deken van Sneeuw (Bankets in de originele taal). Thompson debuteerde met dit werk en wist daarmee meteen hoge ogen te gooien. Hoewel het autobiografisch is (en dat meestal garant staat voor zelfverheerlijking, leugens en overdreven sentimentaliteit) blijft het verhaal boeien en wordt het nooit anekdotisch. Prachtstrip!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: