De laatste held

Gelezen door: Alex leest (172 boeken)

Rick de Leeuw, ex-rockzanger, bedacht een verhaal over een jongen die droomt van een leven als voetbalheld. Maar zijn moeder sterft en hij moet naar een strenge kostschool waar heel veel strenge regels en discipline zijn leven gaan bepalen. Gelukkig krijgt hij onverwachts hulp.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Simon op 24 oktober 2010:
Dit is niet echt het type boek dat ik graag lees, want ik hou veel meer van boeken waar een geschiedenis achter verscholen zit. Dat terzijde kon ik me toch goed inleven in dit boek, omdat de schrijver veel aandacht besteedt aan details en een duidelijke en heldere schrijftaal hanteert. Ook het onderwerp van het boek en de leefwereld waarin Richard (het hoofdpersonage) verkeert, spreken me wel aan. U moet weten dat voetbal toch één van mijn favoriete sporten is.
Gelukkig is het boek veel meer dan een verhaaltje over een voetballende jongen, maar mijn interesse was wel gewekt. Ook de relaties tussen de verschillende personages en de omschrijving van de specifieke sfeer in een kostschool zijn zeker pluspunten voor dit boek.
Wat mij wel stoort, is het constant dagdromen van Richard. Dit komt volgens mij iets te veel aan bod. Hoewel de boutade ‘Lezen is een feest!’, die onze leerkracht ons voorgeschreven had, hier een beetje overdreven lijkt, was het lezen van dit boek toch de moeite waard.
Karen Smet op 29 april 2006:
Rick De Leeuw slaagt erin in een heldere, compacte stijl een leuk verhaal neer te schrijven. Leest ontzettend vlot!