De jacht op het verloren schaap

Gelezen door: Sofie Dewulf (38 boeken)

Voor mij vormt De jacht op het verloren schaap van Haruki Murakami ongetwijfeld de grootste ontdekking van het jaar. Gekregen als nieuwjaarscadeautje op 1 januari, uitgelezen op 4 januari en sinds die dag ben ik een onvoorwaardelijke Murakami-fan.

De jacht op het verloren schaap is een erg bijzonder boek. Aan het woord is een jonge dertiger. Samen met zijn vriendin, een meisje met een paar perfecte, betoverende oren gaat hij –gedwongen– op zoek naar een schaap met een ster op de rug.

Het verhaal is spannend, het is mysterieus, het is hilarisch. Af en toe vraag je je echt af wat je in godsnaam aan het lezen bent. En toch laat het boek je niet los, je leest verder. In één woord: betoverend.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Björn Pollentier op 20 augustus 2007:
Het Schaap is het 2e Murakami-boek dat ik ter hand heb genomen (na de Spoetnikliefde), en weer was het raak. Dit is voor mij de "David Lynch der letteren"

Gelezen door: Silvie (82 boeken)

Murakami's schapenverhaal vond ik erg erg mooi, mysterieus, zoekend, bevragend en boordevol twijfels. Een dertigers-boek van formaat over waar we naartoe willen met ons leven en over wie we willen zijn.

 | Reacties (3)Delen |
3 reacties:
karen coryn op 7 september 2010:
Ik voelde mij zo ongelofelijk triest na het lezen van dit boek, het drukt de leegheid van het bestaan goed uit.
Caroline Lemeire op 10 november 2009:
De mystieke sfeer, de absurde plot, de vlotte omzwervingen... nooit gezien en nooit geëvenaard! Zijn latere boeken ademen dezelfde sfeer, maar verliezen zich vaak in een romantisch liefdesverhaal. De jacht op het verloren schaap is avontuurlijk, mysterieus, surrealistisch en een genot om te lezen, te herlezen en te hérlezen!
Anke Van Oostenryck op 7 juni 2007:
Dit boek is gewoon geweldig bizar, en ik hou van bizar! Haruki Murakami is mijn grote held als schrijver! Geen idee waar hij al zijn inspiratie vandaan haalt. Andere Japanse literatuur lees ik ook graag. Japanse literatuur ROCKS ;p