Een jaar in de Provence

Gelezen door: Linda Laureys (1 boeken)

Vooraleer we in 1999 voor de eerste keer naar de Provence op vakantie gingen, had ik in de Standaardboekhandel deze tip gekregen.
Volgens de boekhandel was dit een "must" voor alle Provenceliefhebbers. In één ruk las ik het boek uit.
Een maand later vertrokken we op vakantie en wat bleek; alle plaatsjes, caféetjes... beschreven in het boek lagen op onze routes. Via het boek hadden wij een perfect beeld van de omgeving en de mensen gekregen. Het is een vlot, ontspannend boek en met een vleugje humor geschreven. Ondertussen nemen we het boek nog regelmatig van de boekenplank.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Peggy Leys op 30 juli 2012:
Het is mijn eerste boek die ik heb gelezen van deze auteur. Er zullen er nog volgen. Als je dit boek leest, heb je zo weer zin om naar de Provence te vertrekken. Het is zo mooi verteld dat je de plaatsen die hij beschrijft, levendig voor je ziet. Een aanrader als je van deze streek houdt.
CHRISTIANE VAN NULAND op 19 februari 2009:
Lees ook al zijn andere boeken over de Provence, je raakt er niet op uitgelezen... gewoon fantastisch. Ook wij gingen reeds 2x de streek daar verkennen en hebben elke plaats bezocht die de auteur vernoemt! Lees ook eens de boeken van Frédérique Hébrard. Heerlijk.

Locatie: