Het goddelijke monster

Gelezen door: leesbeest (64 boeken)

Citaat: "Tot, op een lelijke dag, het masker viel en iedereen met open mond staarde naar wat ze werkelijk was. Een doodgewoon meisje, een vrouw uit de honderdduizend."

Katrien Deschryver schiet per ongeluk haar man dood. Als gevolg daarvan leren we haar hele machtige corrupte familie kennen. Politici, haute-finance en de verplichte homofiel komen in de nasleep tot leven. In tegenstelling tot Kartonnen dozen dat tijdloos is heeft Het goddelijke monster' toch wel nood aan kennis van de Belgische politiek gedurende de jaren '90. Zonder dat wordt het boek dat gaat over een vrouw die een noodlot schijnt aan te trekken wel een heel deel armer. Het bijft ook zonder die voorkennis een heel goed boek om te lezen.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
superwoman op 11 september 2011:
Geloof het of niet, ik had juist dit boek uit toen ik vernam dat de serie op tv kwam. Ik heb genoten van dit boek, en ik wil gauw het vervolg lezen. Van de tv serie vond ik alvast de eerste aflevering niet slecht.
Andr├ę Oyen op 20 augustus 2006:
Een schitterende satirische soap over en rond de Belgische politiek. In dit boek vind je alles terug wat goede literatuur moet bieden: kwaliteit, spanning, ontspanning en spelen met taal.
Dit is puur Lanoye, de geestelijke vader van Alles moet weg en Kartonnen Dozen.
Een boek om te koesteren en regelmatig van de boekenplank te halen.