Carrie

Gelezen door: Sofie (98 boeken)

Citaat: "Op die dag begonnen ze haar uit te lachen en de echo van de gelach weerklonk steeds in de daaropvolgende jaren."

Een meesterwerk van Stephen King! Dit boek leest als een trein en ook al heb je de film gezien, het blijft spannend. Som is het ligt verwarrend door de toegevoegde citaten maar daar wen je snel genoeg aan.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Sarah (40 boeken)

Citaat: "'Jongens. Ja, nu komen er jongens. Na het bloed komen de jongens, net als honden achter loopse teven aanlopen, snuivend en kwijlend. Ze komen op die geur af. Die... geur!' Haar arm schoot uit en trof Carrie met een dof geluid tegen haar wang."

Ik had eerder al de film gezien (de oude en de nieuwe) en misschien is hierdoor het boek wat tegengevallen. In het boek wordt het verhaal voortdurend onderbroken door documentaties en getuigenissen over het drama dat zich heeft afgespeeld en dat stoorde me wat. Dit is natuurlijk een poging om spanning op te bouwen - King geeft op een bepaald moment ook op voorhand al weg wie er zal sterven - en werkt waarschijnlijk wel als je het verhaal niet kent, en je dus echt afvraagt wat er zal gebeuren. Voor was het niet zo boeiend meer aangezien ik de afloop al kende. Het filmeinde vond ik ook beter dan het einde in het boek. Dit is het eerste boek dat van Stephen King gepubliceerd is en spijtig genoeg had ik er meer van verwacht.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Chamberlain