Kleine Rosalie zegt 'nee!'

Gelezen door: Andr├ę Oyen (3467 boeken)

Citaat: "Rosalie luistert naar het muziekje.Schaapje en popje kruipen dicht tegen Rosalie aan.Iedereen is moe.Het beld voelt lekker zacht en warm. Samen vallen ze heerlijk in slaap."

Reeds tien jaar geeft Caroline Dierckxsens (1974) onder het pseudoniem Linne Bie mooie boekjes voor peuters vanaf 1 jaar uit. Zelf lezen is nog wat vroeg voor de doelgroep, maar luisteren naar voorlezen en kijken naar de grappige tekeningen zal voor de meeste peuters wel dikke pret opleveren. Omdat Caroline Dierckxsens Kleine Leon en Kleine Rosalie potretteerde naar haar eigen kinderen, zit er voor vele ouders die ik sprak een herkenbaarheidsfactor in die ze maar wat graag met hun ukkies delen en dat schept uiteraard een band.
Leon en Rosalie hebben ondertussen internationale faam verworven, want ze zijn dank zij Linne Bie in diverse talen vertaald en verschijnen in diverse continenten. De twee peuters die we doorheen zeventien boekjes kunnen volgen bij het eten, in bad, op het potje en dergelijke meer, zijn weer aan nieuwe edities toe. Kleine Rosalie is koppig. Ze wil geen kleren aan, ze wil geen hand geven aan mama, ze wil niet naar de dokter... Maar tegenover dat dwarsliggen staat dat Kleine Rosalie wel bijdraait met de hulp van een pop of een muziekje.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Damme